Kirjoittaja Aihe: Kotiteollisuus  (Luettu 1006 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Ylinatsiperkele

 • Vieras
Kotiteollisuus
« : 14.03.10 - klo:00:49 »
Lainaus käyttäjältä: wikipedia
Kotiteollisuus on lappeenrantalainen  yhtye, jonka musiikkityyli on Hard Rockin ja Heavy Metallin sekoitusta, mutta yhtye luokitellaan heavybändiksi. Jos tarkemmin olisi määriteltävä yhtyeen tyylilaji, se olisi Stoner rockia tai jotakin sen kaltaista. Varsinaista yhtyeen tyylilajia on vaikea määritellä. Yhtye tunnettiin vuosina 1991–1997 nimellä Hullu ukko ja kotiteollisuus, mutta nimi lyhennettiin vuonna 1997 pelkäksi Kotiteollisuudeksi. Kotiteollisuuden sanotaan yhdistävän ”raivokasta heviä ja suomalaista jääräpääasennetta”. Vuonna 2004 yhtye voitti Hard Rockin ja Heavy Metallin emma-gaalan albumilla Helvetistä itään, ja Helvetistä itään olikin osittain yhtyeen läpimurto.

Yhtye nousi suuren yleisön tietoisuuteen albumilla Helvetistä itään (2003), jonka jälkeen yhtyeen julkaisut ovat nousseet Suomen musiikkilistoilla erittäin korkealle.

Kotiteollisuuden tunnettuja kappaleita ovat muun muassa "Jos sanon", "Rakastaa/ei rakasta", "Helvetistä itään", "Minä olen", "Tämän taivaan alla", "Vieraan sanomaa", "Kaihola", "Arkunnaula", "Tuonelan koivut", "Ukonhauta", "Mahtisanat" ja "Iankaikkinen".

Harvinaista Kotiteollisuuden kappaleissa on se, että kitarasooloja ei juurikaan ole, vaan kitara perustuu raskaaseen, särisevään ja yksinkertaiseen kitarariffiin. Poikkeuksia kuitenkin löytyy mm. kappale "Satu Peikoista".

Eli kyseessä olisi luultavasti kaikille tuttu lappeenrantalainen hard rock -yhtye Kotiteollisuus. Varsinkin yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on tuttu monesta muustakin asiasta kuten kirjoistaan ja esiintymisestään Äijät-sarjassa. Muutenkin Hynysen persoona ja imago on varmasti kaikille tuttu.

Jäsenet:

Jouni Hynynen – laulu ja kitara
Jari Sinkkonen – rummut
Janne Hongisto – basso ja taustalaulu

Albumit

Albumeista ilmoitettu ainoastaan paras listasijoitus

Hullu ukko ja kotiteollisuus 
Aamen
Eevan perintö
Tomusta ja tuhkasta
Kuolleen kukan nimi 
Helvetistä itään
7
Iankaikkinen
Sotakoira
Ukonhauta

Aivan vitun kova bändi! Ennen pidin iha täytenä kurapaskana, mutta muutama vuosi sitten älysin tämän yhtyeen nerouden. Tässä on yksi esimerkki miten tajuttoman hyvää musiikkia voi tehdä myös yksinkertaisesta. Kotiteollisuus osaa olla niin rujo kuin kauniskin, ehdottomasti paras suomalainen yhtye, luultavasti parhain koko maailmassa. Sanoitukset toimivat, riffittely toimii, meininki toimii, kaikki toimii.

No perkele, siinä oli ylistystä nyt taas vähäksi aikaa. Lyhyesti sanottuna laadukas yhtye. Itse omsitan vain Ukonhaudan vinyylinä, muuten muut on jääneet kauppaan. Yritin tilata Aamenta mutta painos oli loppunut, piru vie.

Poissa Lurk

 • Legenda
 • ****
 • Viestejä: 797
Vs: Kotiteollisuus
« Vastaus #1 : 14.03.10 - klo:12:12 »
Kaikki levyt aikalailla samantyylisiä mutta tää vaan vetää puoleensa

Ylinatsiperkele

 • Vieras
Vs: Kotiteollisuus
« Vastaus #2 : 14.03.10 - klo:18:35 »
Kaikki levyt aikalailla samantyylisiä mutta tää vaan vetää puoleensa

Sehän tässä yhtyeessä onkin niin hienoa.

Ylinatsiperkele

 • Vieras
Vs: Kotiteollisuus
« Vastaus #3 : 09.11.10 - klo:14:24 »
Nyt olis vielä Kuolleen Kukan Nimi ja Helvetistä Itään ilmestynyt hyllyyn.

Poissa Timo Koivusalo

 • Postaaja
 • ***
 • Viestejä: 206
Vs: Kotiteollisuus
« Vastaus #4 : 11.06.11 - klo:13:19 »
luin tän bändin laulajan runokirjan yöllä. harmittavaa, kun ei soundi-lehteä mainittu kertaakaan vihkosen sivuilla :'( mutta radio rock mainittiin parikin kertaa ::blob1::
tänään vedän exxtra isän maalliset kännit jumalauta ghelvetti elämä on vittujen elämä mulla on haka risti tausta kuvana ja lippu seinällä

Poissa Ylinatsiperkele

 • se jätkä kekä teki ne poliisimurhat
 • Tulokas
 • **
 • Viestejä: 88
 • Sukupuoli: Mies
 • www.ropelo.net
  • röpelö
Vs: Kotiteollisuus
« Vastaus #5 : 01.06.14 - klo:23:57 »
tää on hyvä koska nää on louhinu samaa biisiä vuodesta 1990 levyltä toiselle + hynynen on homo

 


Email
Äänivalli 2008 - 2015
Sivustolla olevat mainokset saattavat kerätä ja jakaa evästeitä tai muita tietoja